Chilis-bazsalikomos csirkecomb spagettivel

Chilis-bazsalikomos csirkecomb spagettivel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 dl olaj
  • 2-3 ág friss bazsalikom
  • 2-3 db friss chilipaprika
  • fél lime vagy citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehérbors

a tésztához:

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 dl olaj
  • 2-3 ág friss bazsalikom
  • 2-3 db friss chilipaprika
  • fél lime vagy citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehérbors
  • 50 dkg spagetti tészta
  • 12 dkg sajt
  • 4 dkg vaj
  • 2 csapott evőkanál sima liszt
  • 3-4 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ág friss bazsalikom
  • 2 db friss chilipaprika
  • frissen reszelt szerecsendió
  • bors

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, tálba tesszük. A páchoz egy kisebb tálba öntünk 1 dl olajat, hozzáfacsarjuk a fél lime levét, belereszeljük a fokhagymát, teszünk hozzá egy csapott teáskanál sót, fél teáskanál fehérborsot és a chilipaprikát (ha nagyon erős fajta, akkor távolítsuk el a magjait) felaprítva. Ezzel a páccal jól bedörzsöljük a combokat.

A bazsalikom ágakat megmossuk és lecsepegtetjük, a leveleket leszedjük, összetépkedjük és hozzáadjuk a húshoz. Az egészet letakarva a hűtőbe tesszük legalább egy órára, de az sem árt neki, ha előző este bepácoljuk.

Sütéshez egy kevés zsírral kikenjük a tepsit, betesszük a combokat és először fóliával letakarva párolva-sütjük, majd amikor a hús már megpuhult, a fóliát levéve, szép pirosra sütjük őket.

Amíg a combok sülnek, elkészítjük a tésztaköretet. A tésztát sós, lobogó, bő vízben fog keményre (al dente) főzzük, majd lecsepegtetjük.

Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet és világosra pirítjuk majd felöntjük annyi tejjel, hogy kellemesen sűrű mártást kapjunk (besamel mártást készítünk), de ne felejtsük el, hogy a sajt is sűríteni fog rajta. Teljesen csomómentesre keverve összeforraljuk. Még krémesebbé tehetjük, ha a tej egy részét egy kis tejszínnel helyettesítjük. Sóval, fehér borssa, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, és belereszeljük a gerezd fokhagymát is.

Hozzáadjuk a reszelt sajtot és jól elkeverjük, hogy elolvadjon benne. A kifőtt, tésztát beleforgatjuk, megszórjuk friss, felkarikázott chilivel és nagyobb darabokra tépkedett bazsalikommal. Összeforraljuk és már tálalhatjuk is a sült csirkecombokkal.

Neked ajánljuk