Chili con carne

Chili con carne

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 zöld és piros húsú paprika
  • 2 konzerv vörös bab
  • 2 ek. olívaolaj
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 nagy konzerv darabolt paradicsom
  • 5 dl zöldségleveskocka
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál chilipor

Elkészítés:

Hámozzuk meg és aprítsuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Mossuk meg, és daraboljuk fel a paprikát. Csepegtessük le a babot.

Forró olajban kapassuk meg a hagymát és a fokhagymát, keverjük hozzá paprikát, és pirítsunk rá. Rakjuk bele a darált húst, a paradicsomot és újra pirítsunk rá.

Adjuk hozzá a babot, öntsük fel a levessel, és egy-egy kevergetés mellett főzzük egy órát takarékon. Fűszerezzük oregánóval, sóval, borssal, és a chilivel.

Fehér kenyérrel kínáljuk.

Neked ajánljuk