Cheddar sajttal töltött zsemle (török recept)

Cheddar sajttal töltött zsemle (török recept)

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 10 g száraz éleszt
  • 60 g cukor
  • 2 tojásfehérje
  • 45 ml olaj
  • 400 ml meleg tej
  • 720 g liszt
  • kevés só
  • *

a töltelékhez:

  • kb.10-15 dkg cheddar sajt
  • *

a kenéshez:

  • 10 g száraz éleszt
  • 60 g cukor
  • 2 tojásfehérje
  • 45 ml olaj
  • 400 ml meleg tej
  • 720 g liszt
  • kevés só
  • *
  • kb.10-15 dkg cheddar sajt
  • *
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd puha rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Ha megkelt a tészta 20 darabba vágjuk, gömbölyítjük, letakarva ismét kelesztjük. A tenyerünkön kicsit kilapítjuk, közepére egy darab sajtot teszünk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, ismét kelesztjük.

A 2 tojássárgájához adjuk a tejet, olajat, simára keverjük, majd megkenjük vele a zsemlék tetejét. 180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Finom, puha, közepében az olvadozó sajt mindent visz.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk