Champignons alla caprese

Champignons alla caprese

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 6 db nagy barna bio csiperke
  • őrölt bors frissen őrölve
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • *
  • a salátához:
  • 8 db kemény, de édes paradicsom
  • 1 db Zott mini mozzarella
  • 1 teáskanál bio oregano
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • kevés frissen őrölt feketebors
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 nagy marék rukkola saláta

Elkészítés:

A barna csiperkét meghámozzuk, a szárát kitörjük, nem kell megmosni. Egy sütőtepsit alufóliával kibélelünk és olívával megkenjük. A gombákat fejjel lefelé ráhelyezzük, sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A salátához való rukkolát megmossuk, és átcentrifugázzuk, hogy száraz legyen. A paradicsomot apróra, a mozzarella golyókat félbe vágjuk. Egy tálkába tesszük őket, sózzuk borsozzuk, a fokhagymát belereszeljük. Megöntözzük olívaolajjal és megszórjuk oregánóval. Jól összekeverjük.

A rukkolát tálra rendezzük, a grillezett gombákat rárakjuk, és a caprese salátával megpakoljuk őket.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk