Céklás rizottó

Céklás rizottó

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg cékla
  • 25 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 dl húsleves alaplé
  • 2 dl vörösbor
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3-4 evőkanál darált dió

Elkészítés:

A céklát megmossuk és feltesszük főni. Ha megfőtt, megpucoljuk, és apró kockára vágjuk.

Olajon megpároljuk a hagymát, hozzáöntjük a rizottó rizst. Kicsit a rizst megpiritjuk. Ekkor 2 részletben hozzáadjuk a bort, közben kevergetjük folyamatosan. Ha a bort megitta, jöhet a húsleves alaplé, először egy keveset, majd ha azt megitta, akkor megint. A rizst addig öntözzük, amíg meg nem puhul. Ha a rizs megfőtt, hozzákeverjük a felkockázott céklát és a mozzarella sajtot, majd meghintjük petrezselyemzölddel. Pár percig főzzük.

Hasonló receptek