Céklás húsragu lúdgége tésztával

Céklás húsragu lúdgége tésztával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

8 személynek:

  • 4 cékla
  • 60 dkg pulykacomb
  • 1 póré fehér része
  • 2 szál angolzeller
  • 1 evőkankál rétesliszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál őrölt kardamom
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1,5 dl fehérbor
  • 3 dl húsleves
  • 2 dl tejszín
  • 50 dkg mangó (konzerv)
  • 25 dkg nagy lúdgége tészta

Elkészítés:

A céklát megmossuk, egészben feltesszük főni. A húst kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, kockákra-szeletekre vágjuk.

Réteslisztben megforgatjuk a húst, és a vajon elősütjük. Megszórjuk a kardamommal és a citromhéjjal, felengedjük a fehérborral, hozzáadjuk a zellert és pórét, hozzáöntjük az alaplét és a tejszínt, és lassan puhára pároljuk.

Ha megfőtt, a húsdarabokat csipesz segítségével kiszedjük, a levet átszűrjük (nem kötelező), majd visszatesszük bele a húst, fél decit a mangó levéből.

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, kevés olajjal összeforgatjuk. A céklát meghámozzuk, felkockázzuk, a mangódarabokat is felkockázzuk. A tésztát tányérra tesszük, ráhalmozzuk a húst, és a céklával és a mangóval tálaljuk.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk