Burgonyatésztában sült csülök

Burgonyatésztában sült csülök

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 1 db füstölt csülök
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 1 db tojás
  • tej
  • 2 dkg élesztő
  • csipet cukor
  • babérlevél

Elkészítés:

Kevés tejben futtatott élesztőt, liszttel, főtt, áttört krumplival dolgozom el, utána sóval, langyos tejjel is, így kapva közepes állagú tésztát.

Fél órát kelesztem, utána kinyújtom.

Az előző este beáztatott csülköt hagymákkal, babérral, sóval, borssal megfőzöm puhára, majd csontozom, és húsát a tésztára fektetem.

Felgöngyölöm, külsejét tojással lekenem.

Kikent, lisztezett sütőedénybe fektetem, végül készre sütöm.

A csülök főzőlevéből valamennyi tejföllel, áttört hagymákkal habarom, és ízesítem.

A mártással tálalom.

Neked ajánljuk