Burgonyagombócos bableves

Burgonyagombócos bableves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 doboz bab konzerv
  • 25 dkg leveszöldség
  • 25 dkg kolbász
  • 2 babérlevél
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 leveskocka
  • petrezselyem zöldje
  • őrölt paprika
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • tárkony
  • 4 dkg zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • citromlé

A gombóchoz:

  • 20 dkg burgonya
  • 12 dkg liszt
  • 1 tojás
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A kolbász szeleteket kevés zsiradékban kisütjük, a felaprított zöldségeket a vöröshagymával megdinszteljük rajta.

Felengedjük fél liter vízzel, sóval, borssal, babérral fűszerezzük, majd zöldpaprikát, paradicsomot adunk hozzá. Hozzáadjuk a leszűrt babot, a zeller zöldjét és a leveskockát.

Pirospaprikás-fokhagymás rántást készítünk, majd a vízzel együtt a levesbe öntjük.

A burgonyát összekeverjük a liszttel, a tojással, egy teáskanálnyi zsírral, majd megsózzuk, megborsozzuk, szerecsendióval megfűszerezzük. Gombócokat formázunk belőle és beletesszük a levesbe.

A tejfölt összekeverjük kevés forró levessel, hozzáadjuk a leveshez, néhány percig forraljuk, megfűszerezzük őrölt köménnyel, csipet tárkonnyal és ecettel.

Neked ajánljuk