Bundás alma

Bundás alma

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 dl tej
  • 0.5 dl víz

Az almához:

  • 2 nagy db alma (savanykás)
  • 5 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 késhegynyi fahéj

A sütéshez:

  • 2.5 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük. Kevés lisztben megforgatjuk.

A tojásból, lisztből, cukorból, tejből és vízből sűrű palacsintatésztát keverünk.

Az olajat felforrósítjuk. Az előzőleg lisztben megforgatott almakarikákat belemártjuk a palacsintatésztába és a forró olajban kb. 10 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.

Törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon. Fahéjas porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.

A receptet Bebesi Kitti küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk