Bulguros császármorzsa

Bulguros császármorzsa

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg bulgur (1 zacskó)
  • 1 egész tojás
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1,5 dl meleg tej
  • 1 egész citrom héja
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál porcukor (tálaláshoz)
  • 3 evőkanál baracklekvár (tálaláshoz)

Elkészítés:

A zacskós bulgurt csap alatt átmossuk, majd kb. 8 percig főzzük. Utána kivesszük a forró vízből, levágjuk a tetejét, és beleöntjük a lábosba. Gyorsan hozzákeverjük a citrom reszelt héját, a kristálycukrot, majd a tejjel jól összekeverjük.

Rátesszük a lábosra a fedőt, és hagyjuk kb. 10 percig, hogy beszívja a bulgur a tejet. Utána elzárjuk alatta a gázt, és megvárjuk, hogy hűljön.

Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojás sárgáját. A fehérjét 1 csipet sóval habbá verjük, és azt is belekeverjük.

Az olajat egy nagy serpenyőben felmelegítjük, beleöntjük a masszát. (Igyekezzünk minél nagyobb serpenyőben sütni, annál hamarább elkészül.)

Kicsit hagyjuk, hogy megdermedjen, majd elkezdjük kevergetni lapos fakanállal. Arra ügyeljünk, hogy jól megsüljön-piruljon.

Melegen tányérokba szedjük, kívánság szerint porcukorral megszórjuk és baracklekvárt teszünk rá.

Neked ajánljuk