Bugonyaleves csülökkel
Hozzávalók:
4 személyre:
- 30 dkg füstölt csülök
- 10 dkg sárgarépa
- 60 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 2 dkg liszt
- 1 evőkanál apróra vágott snidling
Elkészítés:
A csülköt alaposan megmossuk, és vízben feltesszük főni, amennyi épp ellepi. Amikor a hús majdnem puhára főtt, leszűrjük, a levet megőrizzük. Közben a répát, a burgonyát megtisztítjuk, és felaprítjuk. A hagymát, fokhagymát, apróra vágjuk illetve összezúzzuk.
A hagymát megpároljuk. Rátesszük a burgonyát és a répát, majd kevergetés mellett rövid ideig pirítjuk. Megszórjuk liszttel, beletesszük a fokhagymát, jól elkeverjük, és amikor már habzik a liszt, beleöntünk 1 liter főzőlevet. Ha kell, sózzuk. A levest főzzük 20 percig. Közben kisebb darabokra vágjuk a csülköt, és 20 perc után a levesbe keverjük. Még 10 percig főzzük.