Bugonyaleves csülökkel

Bugonyaleves csülökkel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 30 dkg füstölt csülök
  • 10 dkg sárgarépa
  • 60 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dkg liszt
  • 1 evőkanál apróra vágott snidling

Elkészítés:

A csülköt alaposan megmossuk, és vízben feltesszük főni, amennyi épp ellepi. Amikor a hús majdnem puhára főtt, leszűrjük, a levet megőrizzük. Közben a répát, a burgonyát megtisztítjuk, és felaprítjuk. A hagymát, fokhagymát, apróra vágjuk illetve összezúzzuk.

A hagymát megpároljuk. Rátesszük a burgonyát és a répát, majd kevergetés mellett rövid ideig pirítjuk. Megszórjuk liszttel, beletesszük a fokhagymát, jól elkeverjük, és amikor már habzik a liszt, beleöntünk 1 liter főzőlevet. Ha kell, sózzuk. A levest főzzük 20 percig. Közben kisebb darabokra vágjuk a csülköt, és 20 perc után a levesbe keverjük. Még 10 percig főzzük.

Neked ajánljuk