Búbos puszedli

Búbos puszedli

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

20 darabhoz:

A tésztához:

  • 3 dkg hámozott mogyoró
  • 3 dkg datolya
  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 tojás
  • 12 dkg porcukor

A mázhoz és a díszítéshez:

  • 10 dkg porcukor
  • fél tojásfehérje
  • 1 evőkanál rum
  • 1 evőkanál mandulacsík
  • 5-6 szem aszalt sárgabarack

Elkészítés:

A mogyorót apróra-darabosra vágjuk. A datolyát kimagozzuk, egészen apróra felkockázzuk.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, 1 csipet sóval és a mézeskalácsfűszerrel. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral, apránként beleszitáljuk a lisztet, összekeverjük. Lisztezett munkalapra szedjük, belegyúrjuk a mogyorót és a datolyát.

Sütőpapírral kibélelünk 2 sütőlapot. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A masszából 2 centi átmérőjű rudakat sodrunk, 1 centis darabkákra vágjuk, és pici golyókat formálunk belőle. Háromszög alakban a sütőlapra rakosgatjuk. 15 percig sütjük.

Az aszalt sárgabarackot vékonyka csíkokra vágjuk.

A mázhoz simára-pépesre keverjük a porcukrot a tojásfehérjével és a rummal. Megmártogatjuk benne a puszedlikat, rácsra rakosgatjuk, díszítjük a vágott mandulával és sárgabarackkal.

Neked ajánljuk