Brokkolis-gombás-spárgás kosarak

Brokkolis-gombás-spárgás kosarak

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

12 darabhoz:

  • 1 csomag előhűtött leveles tészta
  • 10 dkg kisebb gomba
  • pici olaj
  • kakukkfű (nem kötelező)
  • 15 dkg fagyasztott brokkoli
  • 10 dkg spárga
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 db tojás
  • 5 dkg gorgonzola
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • bors
  • *

a tészta kenéséhez:

  • egy kevés felvert tojás
  • *

a tetejére:

  • 3 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A gombát szeletekre vágjuk és egy pici olajon megpirítjuk, kakukkfűvel ízesítjük (nem kötelező, de én imádom a gombához).

A brokkolit sós vízben 5 percig forraljuk, lecsöpögtetjük, amikor kihűlt, kis darabokra tördeljük és egy tálban összekeverjük a gombával és a megpárolt spárga fejekkel. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat, a villával összetört kék sajtot, a reszelt füstölt sajtot és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A leveles tésztát négyzetekre vágjuk és kibéleljük velük egy muffin sütő forma kivajazott mélyedéseit. Belerakom a krémet, bekenem tojással a kilógó tésztát és megszórom a tetejüket reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A receptet Körtvélyessy Andrea küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek