Brassói burgonyachips-szel

Brassói burgonyachips-szel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2 kg burgonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • olaj
  • ételízesítő
  • csipet majoránna
  • bors

Elkészítés:

A kockázott szalonnát lesütöm, majd a zsiradékán dinsztelem az aprított hagymát, fokhagymát.

Mehet bele a csíkozott hús pirulni, pár percre, nagy lángon, majd sóval, borssal, ételízesítővel, majorannával hintem.

Kevés vizet aláöntök, hozzáadom a darabolt paprikát, és fedő alatt puhára főzöm az egészet.

Eközben a hámozott, vékonyra szelt krumplit olajban kisütöm, leszűröm.

A borsót sós vízben puhára főzöm, majd a húshoz forgatom, végül a krumplival tálalom.

Neked ajánljuk