Börtönbe zárt csirkecombok párolt zöldséggel

Börtönbe zárt csirkecombok párolt zöldséggel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 csomag leveles tészta
  • magyaros fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 1 kis csomag franciasaláta-alap
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • kevés olaj és vaj

Elkészítés:

A csirkecombokat tegyük egy tepsibe, adjuk hozzá a megpucolt, apróra vágott fokhagymát és hagymát, hintsük meg a magyaros fűszerkeverékkel, majd öntsük fel félig vízzel.

Sütőben süssük, öntsük le róla a vizet, és kevés olajjal pirítsuk pirosra. A leveles tésztát engedjük ki. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd vágjunk ki belőle csirkecomb nagyságú téglalapokat.

Minden téglalapra tegyünk egy csirkecombot, kicsit hajtsuk rá a tésztát, a végeit nyomjuk össze. A megmaradt leveles tésztából vágjunk vékony csíkokat, és tegyük rá a tetejére. Sütőben süssük készre.

A zöldséget pároljuk meg pár perc alatt forró vízben, szűrjük le, majd kevés vajon 2 percig pároljuk készre. Rizzsel is tálalhatjuk.

Neked ajánljuk