Borsós-gombás tokány kukoricakásával tálalva

Borsós-gombás tokány kukoricakásával tálalva

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 3 személyre:

  • 40 dkg sertéstarja
  • 10 dkg bacon
  • 40 dkg zöldborsó
  • 35 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • olaj
  • liszt
  • őrölt bors
  • majoránna

A kukoricakásához:

  • 2 dl kukoricadara
  • 4 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • ételízesítő
  • 2 dl víz

Elkészítés:

Serpenyőben, olajon pirítjuk a kockázott szalonnát, dinsztelünk rajta aprított hagymát és hozzáadjuk a csíkokra szelt húst és színtelenre pirítjuk. Az apróra darabolt paradicsomot és csípős paprikát belerakjuk, majd ízesítjük sóval, borssal és fűszerezzük, utána 2 dl vizet öntünk rá és így pároljuk puhára, fedő alatt. A pucolt, 4 felé szelt gombát, illetve a zöldborsót hozzákeverjük. Fedő alatt pároljuk a gombát és közepes lángon lesütjük. Végén kis lisztet öntünk rá, majd átforraljuk és ez készen is van.

A körethez nagy lábosba vizet öntünk és forraljuk, utána belerakjuk az ételízesítős tejet, a vajat és a kukoricadarát. Állandóan kavargatjuk, de a lángot kicsit visszavesszük és besűrítjük néhány perc alatt, így pürés állagú lesz a végén.

Neked ajánljuk