Bőrös malacsült fokhagymamártásban káposztás rétessel

Bőrös malacsült fokhagymamártásban káposztás rétessel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 10 személynek:

A malachoz:

  • 1,80 kg bőrös malaclapocka
  • 5-6 szál sárgarépa
  • 2 darab paradicsom
  • 2 darab zöldpaprika
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sertészsír
  • bors
  • A fokhagymamártáshoz
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 dkg pirospaprika
  • 5 dkg liszt
  • bors

A petrezselymes burgonyához:

  • 1,20 kg burgonya
  • 13 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem

A káposztás réteshez:

  • 40 dkg rétestészta
  • 1,60 kg fejes káposzta
  • 1 dl étolaj
  • 4 dkg kristálycukor
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg sertészsír
  • őrölt kömény
  • 1 tojássárga
  • 3 evőkanál tejszín

Elkészítés:

Elkészítés: A malachúst kb. 16 dkg-os szeletekre vágjuk, a maradékot felkockázzuk, egy keverőtálban sózzuk, borsozzuk, és pihentetjük néhány órát. A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük. Egy méretben megfelelő tepsit kizsírozunk, belehelyezzük a húsokat és a zöldségeket, felöntjük vízzel, és fólia alatt 90 percet 180 fokon sütjük, ezután 20-30 percig fólia nélkül pirítjuk tovább.

A mártáshoz a fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a malachús pecsenyelevében megpirítjuk a pirospaprikával együtt. Ezt felöntjük vízzel, ízesítjük, és lisztes habarással besűrűsítjük.

A réteshez a káposztát megtisztítjuk, lereszeljük, köménnyel, borssal és sóval ízesítjük, majd serpenyőben, felforrósított olajon lepirítjuk, a cukorral karamellizáljuk. Az így elkészített tölteléket az előre elkészített réteslapba töltjük, és a rétest kizsírozott tepsibe tesszük. 1 tojássárgáját tejszínnel kikeverünk, és ezzel kenjük be a rétest, hogy aranybarnára süljön. A rétest fogpiszkálóval megtűzdeljük, hogy azon távozzon a gőz, és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe. 25 percig sütjük. Tálaláskor a réteslap köré díszítésként spirálban megsütött hosszúmetéltet használunk.

A körethez a burgonyákat megtisztítjuk, majd formázzuk. Sózott vízben megfőzzük a formázott burgonyákat, majd serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és összeforgatjuk a főtt burgonyával. Hozzáadjuk a nem túl finomra vágott petrezselymet, átforrósítjuk, ha szükséges sózzuk.

Ha minden kész, a malacsültet a fokhagymamártásban tálaljuk, mellé kínáljuk a káposztás rétest és a petrezselymes burgonyát.

Neked ajánljuk