Boros-káposztás pogácsa

Boros-káposztás pogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej fehér káposzta
  • 3 evőkanál étolaj
  • kevés őrölt bors
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • pici cukor
  • 2 dl tejföl
  • 3 tojás
  • 1 kg liszt
  • ízlés szerint só
  • 1 dl fehérbor
  • 40 dkg margarin

Elkészítés:

A káposztát lereszeljük, kissé megsózzuk, állni hagyjuk, majd kicsavarva nagyobb lábasban az olajon puhára dinszteljük, és a végén megborsozzuk.

Az élesztőt tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt könnyen nyújtható tésztát készítünk. Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtunk, és egyenletesen rákenjük a káposztá harmadát. Ezután a felső harmadát lefelé, az alsót felfelé a középső harmadra hajtjuk, majd a jobb harmadát balra, a balt pedig jobbra. Letakarjuk, és még kétszer kinyújtjuk, káposztával megkenjük és hajtogatjuk, 20-25 percenként.

A harmadik hajtogatás után kb. 3-4 cm-esre nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, késsel bevagdossuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket felvert tojással megkenjk. A sütőt 200 fokra bekapcsoljuk. Amíg bemelegszik, még kel egy kicsit a tészta. A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Neked ajánljuk