Boros gyümölcszselé csokoládékrémmel

Boros gyümölcszselé csokoládékrémmel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg aszalt gyümölcs (mazsola, szilva, barack, füge)
  • 4 lap zselatin
  • 3 dl édes fehérbor
  • 1 rúd fahéj
  • 10 szem szegfűszeg
  • 2 evőkanál méz
  • *

a krémhez:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál barna cukor

Elkészítés:

A krémhez összetörjük a csokoládét, és a tejszínnel meg a barna cukorral összemelegítve felolvasztjuk. Behűtjük, hogy jó hideg legyen (így lehet szépen felverni).

A zseléhez apróra összevágjuk az aszalt gyümölcsöket. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A bort 2 dl vízzel edénybe tesszük, és feltesszük forrni. Hozzáadjuk a szegfűszeget és a fahéjat. Kíméletesen, 3-4 perc alatt összefőzzük.

A tűzről levéve beletesszük a kinyomkodott zselatinlapot, és kevergetve felolvasztjuk a lében. Amikor felolvadt, rászűrjük az összevágott aszalt gyümölcsre, és belekeverjük a mézet.

Kissé hűlni hagyjuk, majd poharakba kanalazzuk, hűtőbe tesszük, és megdermesztjük.

Tálalás előtt a csokoládés tejszínt gépi habverővel habbá verjük. A zselé tetejére nyomjuk, tetszés szerint díszítjük.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk