Boros erőleves

Boros erőleves

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált marhahús
  • 1,30 kg
  • húsos marhacsont
  • 1 tojásfehérje
  • 2 csomó leveszöldség
  • 1 fej hagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 6 szem bors
  • 1 cm friss gyömbérgyökér (elhagyható)
  • 1 babérlevél

a betét:

  • gombás tortellini vagy ravioli

Elkészítés:

A leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk. A csontokat megmossuk, és forró sütőben, nem túl barnára sütjük. Áttesszük egy fazékba. Hozzáadjuk a leveszöldséget, de 1-1 szál sárga- és fehérrépát félreteszünk.

A hagyma külső héját leszedjük, és megmosva, egészben a fazékba tesszük. Hozzáadjuk a babért, gyömbért, sót, szemes borsot, majd felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi bőven ellepi. Felforraljuk, majd nagyon kis lángon 1 órát főzzük. A keletkező szürke habot leszedjük.

A tojásfehérjéből gyenge habot verünk, belekeverjük a darált húst, és a levesbe tesszük. További 1 órát főzzük. Felöntjük a borral és további fél-egy órát főzzük (csak 1 liter lének kell maradnia).

Közben a maradék sárga- és fehérrépát, valamint a levesbetétet sós vízben megfőzzük. A levest átszűrjük, a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, és a gombás tortellinivel együtt tányérokba tesszük. Rámerjük az erőlevest.

Neked ajánljuk