Borhabkrém aszalt áfonyával

Borhabkrém aszalt áfonyával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 pohárhoz:

  • 6 db tojássárga (nagy)
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl édes fehérbor
  • 5 dkg aszalt áfonya
  • 0,5 dl vörösbor

Elkészítés:

Az áfonyára öntjük a megmelegített vörösbort, és legalább egy órát állni hagyjuk, hogy jól magába szívja. Ezután beleöntjük egy szűrőbe, és hagyjuk teljesen lecsepegni.

A tojássárgához adjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a fehérbort is. Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, pár perc alatt sűrűre főzzük. Amikor már kellően besűrűsödött, és jó habos, a vízgőzről levesszük, és éppen csak langyosra hűtjük.

A langyosra hűlt borhabot ezután a poharakba kanalazzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt a lecsepegtetett áfonyát a borhabkrém tetejére kanalazzuk, és úgy kínáljuk.

Nagyon finom desszert.

Neked ajánljuk