Borecetes-hagymás burgonyasaláta

Borecetes-hagymás burgonyasaláta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4-5 személyre:

  • 1 kg újburgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál Tokaji borecet furmintból
  • bors
  • 2 dl víz

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. Még melegen a szeleteket tálba halmozzuk, megsózzuk. A lilahagymát megtisztítva, szintén vékony karikára vágjuk, a petrezselymet megmossuk, lecsepegtetjük és nem túl apróra vágva, a burgonyához adjuk.

Kis tálkában az olívaolajat, a mézet, borecetet, mustárt összekeverjük, megborsozzuk és felöntjük a vízzel, majd az egészet ráöntjük a burgonyára és jól összeforgatjuk. Hűtőbe tesszük, kicsit hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és tálalás előtt újra, jól átforgatjuk.

Sült, rántott húsok, halak mellé kínálhatjuk.

Neked ajánljuk