Bordói sós rudacskák

Bordói sós rudacskák

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 28 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 15 dkg zsír
  • 1 tojássárgája
  • 6 evőkanál tej

a tetejére:

  • 1 tojás
  • őrölt köménymag
  • só (nálam most 7 fűszersó)

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd gyúródeszkára szitáljuk. Hozzáadjuk a sót és a zsírt, elmorzsoljuk. Belekeverjük a tojássárgáját és a tejet is, amikkel egynemű tésztává dolgozzuk össze.

Félujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük enyhén felvert tojással, megszórjuk az őrölt köménnyel és a fűszersóval.

Derelyevágóval ujjnyi rudakra szabjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A receptet Pallagné Balya Nikoletta küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk