Borda csanaki módra

Borda csanaki módra

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéskaraj
  • 1 kg krumpli
  • bors
  • szerecsendió
  • 4 tojás
  • 40 dkg vese
  • 30 dkg velő
  • 2 vöröshagyma
  • majoránna
  • 10 dkg gomba
  • olaj

Elkészítés:

A burgonyát megpucolom, megmosom, majd kockákra vágva sós vízben puhára főzöm. Áttöröm, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem. Hozzáadok 4 tojássárgát, és kikeverem.

A 1,5 kg sertéskarajt kicsontozom, felszeletelem, kiklopfolom, sózom, borsozom, és forró étolajban kisütöm.

A veséket hosszában kettévágom, majd vékony szeletekre darabolom. A 2 hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a vesét, majoránnával, sóval, borssal ízesítem, és puhára pirítom. Majd hozzáadom a 30 dkg velőt, amit előzőleg lehártyáztam, és hideg vízbe áztattam. Ezzel együtt rövid ideig pirítom.

A hússzeleteket vajjal kikent tepsibe teszem. Minden szelet köré csillagcsöves nyomózsákból burgonyapüré koszorút nyomok. A hússzeletekre ízlésesen ráhelyezem a vesevelőt.

A 10 dkg szeletelt gombát kevés olajon megpárolom, ízesítem sóval, őrölt borssal és a krumplira helyezem.

Meghintem petrezselyemmel és előmelegített sütőben készre sütöm.

Neked ajánljuk