Bográcsos vaddisznópörkölt

Elkészítési idő
Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek
Elkészítés nehézsége
Közepesen bonyolult ételek
Árkategória
Költséges ételek
Hozzávalók:
- 4 evőkanál zsír
- 2-3 evőkanál áfonyalekvár
- 1 paprika
- 2 paradicsom
- 2-3 dl vörösbor
- 3-4 babérlevél
- só
- bors
- kakukkfű
- 3 szem egész borókabogyó
- 1 csipet őrölt kömény
- ételízesítő
- 2 kg vaddisznóhús
- 5 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
Elkészítés:
Elkészítés:
Dinszteljük meg a felkockázott hagymát zsíron egy kis sóval!
Rakjuk rá a felaprított fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot! Ha megfonnyadtak a paprikák, szórjuk meg a fűszerekkel, majd öntsük fel vízzel! Rakjuk rá a húst, keverjük el, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi!
Hagyjuk a húst puhulni, majd a vége felé fűszerezzük után! Morzsoljuk bele a borókabogyókat!
Ha elfőtt a víz, pótoljuk egy kis vörösborral, majd a legvégén keverjünk el a pörköltben 3 kanál lekvárt!
Burgonyával tálaljuk.
Hasonló receptek
-
Banános-mascarponés szelet
-
Epres-tejfölös alagút
-
Sajtbundában sült pulykamell krumplisalátával
-
Sonkás-tojásos tészta
-
Húsvéti mini nyúl cipók
-
1 tésztából 5 féle, Húsvétra (gluténmentesen)
-
Sonkás sajttekercs
-
Májjal töltött házi bucik
-
Konfitált sertéstarja tavaszi zöldségekkel burgonyakosárban
-
Marcipános linzer