Bográcsos vaddisznópörkölt

Bográcsos vaddisznópörkölt

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál zsír
  • 2-3 evőkanál áfonyalekvár
  • 1 paprika
  • 2 paradicsom
  • 2-3 dl vörösbor
  • 3-4 babérlevél
  • bors
  • kakukkfű
  • 3 szem egész borókabogyó
  • 1 csipet őrölt kömény
  • ételízesítő
  • 2 kg vaddisznóhús
  • 5 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika

Elkészítés:

Elkészítés:

Dinszteljük meg a felkockázott hagymát zsíron egy kis sóval!

Rakjuk rá a felaprított fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot! Ha megfonnyadtak a paprikák, szórjuk meg a fűszerekkel, majd öntsük fel vízzel! Rakjuk rá a húst, keverjük el, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi!

Hagyjuk a húst puhulni, majd a vége felé fűszerezzük után! Morzsoljuk bele a borókabogyókat!

Ha elfőtt a víz, pótoljuk egy kis vörösborral, majd a legvégén keverjünk el a pörköltben 3 kanál lekvárt!

Burgonyával tálaljuk.

Neked ajánljuk