Bográcsos gulyásleves

Bográcsos gulyásleves

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 6-10 személyre:

  • 50 dkg marhahús
  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 25 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 6 dkg zsír
  • csipetke
  • 2 dkg pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • köménymag

Elkészítés:

Felaprózott vöröshagymát olajon megdinsztelek a bográcsban, pirospaprikával hintem és felengedem 2-3 ek. vízzel.Ha a hagyma megpirult, a kockázott marhahúst beledobom, sózom és kevergetve pirítom.Utána kis vízzel párolom, majd áttört fokhagymát, köményt szórok bele.Mikor a hús már majdnem puha, újból lepirítom és felkockázott krumplival pirítom tovább.Belerakom a felkarikázott zöldpaprikát, a paradicsomot és ráöntök 1,5-2,5 liter vizet.Puhára főzöm a krumplit, sózom, a csipetke is mehet bele a végén és készen is van.

Neked ajánljuk