Bográcsos gulyásleves birkából

Bográcsos gulyásleves birkából

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sovány birkacomb
  • 30 dkg nagyszemű bab
  • 3 szál sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 2 szem burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl étolaj
  • őrölt kömény
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • 7 l víz

Elkészítés:

A bográcsban olajon dinsztelek aprított vöröshagymát, majd sózom és 2 dl vízzl felöntöm.

Kevergetve elfőzöm a vizet és pirospaprikával, borssal, köménnyel szórom és a felkockázott húst pirítom benne.

Ha levet enged, akkor 7 l hideg vizet öntök rá.

30 perccel a forrás után, mehet bele az előre beáztatott bab és 2,5 órát főzöm.

Hozááadom a karikázott répákat és a kockázott burgonyát.

A lisztből és tojásból galuskát gyúrok és a levesbe szaggatva kifőzöm.

Készen is van a gulyásleves.

Neked ajánljuk