Bianka szelet

Bianka szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótákhoz:

  • 5 tojás
  • 35 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 evőkanál víz
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg darabolt dió
  • 5 dkg csokoládédara
  • 5 dkg zselés cukor

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor

A tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítés:

Elkészítés:

Válasszuk ketté a tojásokat!

Süssük meg a sárga piskótát: Keverjük habosra tojássárgákat 20 deka cukorral! Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, majd a fél sütőporral elkevert 20 deka lisztet! Rakjuk kikent, kilisztezett tepsibe! Süssük meg 20 perc alatt előmelegített sütőben!

Verjük habbá a tojásfehérjéket a maradék cukorral! Keverjük bele a diót, a csokidarát, a sütőporos lisztet és a zselés cukrot! Béleljünk ki egy formát sütőpapírral, simítsuk el rajta a masszát, majd süssük meg!

Főzzünk pudingot a tejből és a pudingporból! Dolgozzuk habosra a vajat a porcukorral! Keverjük simára a kihűlt pudinggal!

Vágjuk ketté hosszában a kihűlt sárga lapot, kenjük meg a krém 1/3 részével, tegyük rá a fehér lapot, majd ezt is kenjük meg a krém másik felével! Fedjük be a sárga lap másik felével, és vonjuk be az egészet a maradék krémmel!

Vonjuk be a süti tetejét csokimázzal!

Neked ajánljuk