Bianka szelet
Hozzávalók:
A piskótákhoz:
- 5 tojás
- 35 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 10 evőkanál víz
- 30 dkg liszt
- 5 dkg darabolt dió
- 5 dkg csokoládédara
- 5 dkg zselés cukor
A krémhez:
- 6 dl tej
- 20 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 4 evőkanál olaj
Elkészítés:
Elkészítés:
Válasszuk ketté a tojásokat!
Süssük meg a sárga piskótát: Keverjük habosra tojássárgákat 20 deka cukorral! Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, majd a fél sütőporral elkevert 20 deka lisztet! Rakjuk kikent, kilisztezett tepsibe! Süssük meg 20 perc alatt előmelegített sütőben!
Verjük habbá a tojásfehérjéket a maradék cukorral! Keverjük bele a diót, a csokidarát, a sütőporos lisztet és a zselés cukrot! Béleljünk ki egy formát sütőpapírral, simítsuk el rajta a masszát, majd süssük meg!
Főzzünk pudingot a tejből és a pudingporból! Dolgozzuk habosra a vajat a porcukorral! Keverjük simára a kihűlt pudinggal!
Vágjuk ketté hosszában a kihűlt sárga lapot, kenjük meg a krém 1/3 részével, tegyük rá a fehér lapot, majd ezt is kenjük meg a krém másik felével! Fedjük be a sárga lap másik felével, és vonjuk be az egészet a maradék krémmel!
Vonjuk be a süti tetejét csokimázzal!