Bazsalikomos sajtkrémes kosárka

Bazsalikomos sajtkrémes kosárka

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1/2 csomag nyújtott leveles tészta
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál mascarpone sajtkrém
  • 1 tojás
  • bors
  • 1 evőkanál karikára vágott póréhagyma
  • 1 csokor bazsalikom levél
  • 1 evőkanál olívaolaj

a pirított burgonyához:

  • 1 kg burgonya
  • kevés pálmazsír

Elkészítés:

A csirkemellet apró kockára vágjuk, majd a felforrósított olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, tovább pároljuk, majdnem zsírjára sütjük. Végezetül hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot és összekeverjük.

Elkészítjük a sajtmártást, a tojást, felverjük, hozzákeverjük a mascarponét, a reszelt sajtot, kikavarjuk, majd a csirkemellre öntjük. Összekeverjük.

A leveles tésztát hat egyenlő kockára vágjuk, majd muffin formába tesszük, és belekanalazzuk a tölteléket. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 perc alatt készre sütjük. Pirított burgonyával kínáljuk.

A burgonyát héjában megfőzzük, majd tisztítás után karikára vágjuk, megsózzuk, kevés forró pálma zsíron pirosra sütjük.

Neked ajánljuk