Barnamártás sültekhez

Barnamártás sültekhez

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg borjúcsont
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db zellergumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg paradicsompüré
  • 3 ek. liszt
  • 2 ek. cukor
  • kakukkfű
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A kisebbre darabolt csontot felteszem pirulni és a répát, gyökeret, vöröshagymát és zellert beleaprítom.

Cukrot hozzáadva karamellizálom.

Felöntöm a paradicsompürével, 2 liter vízzel és ízesítem áttört fokhagymával, sóval, borssal, kakukkfűvel.

Nagy lángon átforralva főzöm 3 órát, lefedve.

Világosra pirított liszttel szórom a mártást és kevergetve forralom sűrűre.

Neked ajánljuk