Barackos túrógolyók csokoládéban

Barackos túrógolyók csokoládéban

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

16 darabhoz:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 2 őszibarack vagy nektarin
  • 30 dkg étcsokoládé (legalább 60-70%-os)

Elkészítés:

A túrót villával vagy szitán áttörjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a porcukrot és krémesre keverjük a tejföllel. A barackot kimagozzuk, húsát 1x1 centis darabokra vágjuk. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés fahéjjal.

A túrókrémből kis diónyit a kezünkbe veszünk, a tenyerünkkel ellapítjuk, középre egy szem barackdarabot teszünk, a széleit középre behajtjuk, összenyomjuk, és kigömbölygetjük. 1 órára a fagyasztóba tesszük.

Az étcsokoládét tálkába tördeljük, majd vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk. A hideg golyókat villára téve egyesével az olvasztott csokiba mártjuk, lecsepegtetjük, és rácsra vagy tálcára, tányérra tesszük megszáradni. Hűtőbe téve 1,5-2 óra alatt lehűtjük. Hidegen kínáljuk.

Tipp: A gombócok közepébe kerülhet meggy, ananász, kivi is, de mogyorókém is.

Neked ajánljuk