Barackos krémsajttorta

Barackos krémsajttorta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál teavaj
  • 15 dkg édes omlós keksz
  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 doboz őszibarackbefőtt
  • 1,5 evőkanál zselatin
  • 6 cl meleg víz
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés:

Elkészítés: A kekszet zúzzuk össze, keverjük össze az olvasztott teavajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk el a tortaforma aljában, és tegyük hűtőszekrénybe, amíg megkeményedik.

A krémsajtot és a cukrot tegyük egy tálba, és jól keverjük össze. A barack felét botmixerrel pürésítsük, majd a gyümölcspürét keverjük a krémsajthoz. A zselatint oldjuk fel meleg vízben, majd adjuk a barackos krémhez. A tejszínt verjük habbá, és adagoljuk a krémhez.

Ezt követően a krémet kanalazzuk a csatos tortaformába, majd tegyük hűtőszekrénybe. Tálalás előtt a torta tetejét díszítsük barackdarabokkal.

Neked ajánljuk