Banános-gesztenyés sütemény

Banános-gesztenyés sütemény

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 ek. kakaópor
  • 8 ek. finom liszt
  • 4 db banán
  • 2 ek. zsemlemorzsa

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 4 ek. cukor
  • 3 ek. porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1/2 üvegcse rumaroma

A tetejére:

  • 2,5 dl tejszín
  • reszelt étcsoki

Elkészítés:

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és megszórom zsemlemorzsával. A banánokat felszeletelem, és kirakom vele a tepsi alját, majd megszórom vaníliás cukorral.

A lisztből, a tojásból a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverek. A tészta felét a banánokra öntöm, és elsimítom. A másik felébe óvatosan belekeverem a kakaóport, majd ezt is a tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütöm.

Egy tálcára borítom a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzom a sütőpapírt, és hagyom hűlni. Közben megfőzöm a vaníliás pudingot. A margarint kihabosítom a porcukorral, és kanalanként hozzákeverem a langyosra hűlt pudingot.

A tésztát lapjával ketté vágom. A krémet a tésztára kenem és ráreszelem a gesztenyemassza felét. Majd ráteszem a másik lapot.

A tejszínt kemény habbá verem, és belekeverem a lereszelt gesztenye másik felét, majd megkenem vele a sütink tetejét. Végül megszórom reszelt csokival.

Szeletelés előtt hűtőbe teszem 1 órára.

Neked ajánljuk