Banános-ananászos piskóta krémsajttal

Banános-ananászos piskóta krémsajttal

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt koriander
  • 270 g barna cukor
  • 440 g konzerv ananász, kis darabokra vágva
  • 125 ml az ananász konzerv levéből
  • 50 g kókuszreszelék
  • 2 érett banán, összenyomkodva
  • 1/2 csésze apróra vágott dió
  • 2 tojás, enyhén felverve
  • 125 ml napraforgóolaj

A krémhez:

  • 100 g krémsajt
  • 50 g sótlan vaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 225 g porcukor

A tortaformához:

  • vaj
  • liszt

A díszítéshez:

  • 1/2 csésze apróra vágott dió (elhagyható)

Elkészítés:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy 23-es négyzet alakú tortaformát vajjal kikenünk, liszttel meghintünk.

Egy nagy tálban összekeverjük a sütőporos liszt lisztet és a fűszereket. Hozzáadjuk a cukrot, az ananászt, ananászlét, kókuszreszeléket, banánt, diót tojást és az olajat és alaposan összekeverjük.

A masszát az előkészített tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkáló vagy hurkapálcika szárazon nem jön ki belőle.

A krémhez elektromos habverővel simára keverjük a krémsajtot a vajjal, a vaníliával és a porcukorral. A krémet a kihűlt torta tetejére halmozzuk és ízlés szerint dióval díszítjük.

Neked ajánljuk