Bakonyi tarhonyaleves

Bakonyi tarhonyaleves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 személyre:
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 2 sárgarépa 
  • 2 burgonya 
  • 25 dkg fehér csiperke 
  • 1 evőkanál olaj 
  • 15 dkg tarhonya 
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika 
  • 1 mokkáskanál egész köménymag 
  • 1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 10 dkg lángolt kolbász 
  • 1 nagy pohár tejföl (330 g) 
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld



Elkészítés:

A zöldségféléket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a sárgarépát és a burgonyát 1×1 cm-es kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.

Nagy lábasban, az olajon pirítani kezdjük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni kezd. A tűzről levéve ízesítjük a pirospaprikával, a köménnyel, a kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával és sóval, felöntjük 1,5 liter vízzel. A tűzre visszatéve nagy lángon felforraljuk, majd kis lángon főzzük. Kb. negyedóra elteltével beletesszük a sárgarépa- és burgonyakockákat.

A kolbászt karikára vágjuk, serpenyőben pirítani kezdjük, ha kissé már kisült a zsírja, rádobjuk a gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ha a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük.

A tejfölt hőkiegyenlítéses módszerrel beledolgozzuk. A levest ezután 1-2 percig gyöngyöztetjük, majd apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Fotó: RAS/Recepttár

Hasonló receptek