Bakonyi kolbászos betyárleves

Bakonyi kolbászos betyárleves

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 30 dkg kolbász
  • 10 dkg házi disznózsír
  • 50 dkg vargánya
  • 1 hagyma
  • 5 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 2 babérlevél
  • 2 l csontlé
  • 10 szál snidling
  • bors
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • kalocsai édes paprika

Elkészítés:

A kolozsvári szalonnát apróra kockázom és kisütöm. A tepertőt leszűröm, félreteszem. A szalonna zsírján megpárolom a felszeletelt vargányát, megsózom, és folytonos keverés mellett hozzáadom a fűszereket: borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet.

15 perc párolás után felengedem a csontlével, beleteszem a pirított szalonnát és felforralom.

Zsíron aranysárgára pirítom a finomra vágott hagymát, késhegynyi fűszerpaprikát szórok rá, és a liszttel rántást készítek. Hozzáadom a tejföl felét, és ezzel eldolgozom, majd szitán a levesbe passzírozom.

Beleteszem a karikára vágott kolbászt, a megmaradt tejfölt, az apróra vágott snidlinget, és készre főzöm.

Hasonló receptek