Baconos-fűszeres csirkefasírt

Baconos-fűszeres csirkefasírt

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g csirke darált hús
  • 1 tojás, enyhén felverve
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 3/4 csésze (180 ml)
  • friss zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
  • 180 ml barbecue szósz
  • 8 szelet bacon szalonna
  • olívaolaj spray

A körethez:

  • ízlés szerinti saláta
  • 100 g koktél paradicsom, félbevágva
  • 100 g sárga koktél paradicsom, félbevágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vörösbor ecet
  • 1 teáskanál dijoni mustár

Elkészítés:

A darált húst a tojással, fokhagymával, zsemlemorzsával, snidlinggel, bazsalikommal és a szósz felével egy tálba tesszük, megsózzuk és összedolgozzuk.

A masszából 8 vastag hengert formázunk, majd minden egyes darabot bacon szalonnába csomagolunk, és a szalonna véget fogpiszkálóval rögzítjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy teflon serpenyőt olívaolajjal befújunk, és közepes lángon felmelegítjük.

Megsütjük benne a csirke hengereket – oldalanként 1-2 percig, vagy amíg megpirul. Áttesszük olajozott tepsibe, megkenjük a tetejüket barbecue szósszal és az előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt készre sütjük (amíg a hús megpuhul, kívül a szalonna ropogós lesz).

A sütés félidejében ismét kenjük meg a maradék szósszal.

Közben a salátát és a paradicsomot egy tálba tesszük. Az olajat, ecetet, mustárt, sót és borsot összekeverjük, leöntjük vele a salátát és a csirkefasírt mellé kínáljuk.

Neked ajánljuk