Baconos csirkemell őzgerinc formában

Baconos csirkemell őzgerinc formában

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 12-15 dkg szeletelt bacon
  • 15 dkg reszelt sajt (trappista vagy hasonló)
  • bors ízlés szerint
  • egy kis csokor petrezselyemzöld
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • pici zsemlemorzsa

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, apró kockákra vágjuk, picit megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük és állni hagyjuk egy kicsit.

3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, a liszttel és 10 dkg reszelt sajttal, a megmosott és apróra vágott petrezselyemmel masszává keverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. (Óvatosan bánjunk a sóval és borssal, mert már a hús is sózva, borsozva van!) Hozzákeverjük a felkockázott húst is.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk mindenhol kis zsemlemorzsával és kibéleljük a szalonnával úgy, hogy két oldalt kilógjanak a szalonnaszeletek. Beleegyengetjük a húsmasszát, két oldalt visszahajtjuk a szalonnát. Lekenjük a tetejét 1 evőkanál tejföllel és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.

A formát sütőpapíros tepsibe tesszük és előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon 40 percig sütjük. Ezután a húst kiborítjuk a formából a sütőpapíros tepsibe fejjel lefelé, és 220 fokos sütőben tovább sütjük még kb. 15 percig, hogy szépen megpiruljon. Sült hasábburgonyával tálaljuk.

Neked ajánljuk