Baconbe göngyölt töltött sertéskaraj

Baconbe göngyölt töltött sertéskaraj

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 szelet sertéskaraj
  • 25 szelet bacon

A töltelékhez:

  • 2-3 konzerv sertésmájkrém
  • 1 kg darált hús
  • 5-6 darab főtt tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3-4 nyers tojás
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • fokhagyma
  • mustár ízlés szerint
  • olaj

Elkészítés:

A tölteléket előző nap elszoktam készíteni, hogy az ízek jól összeérjenek. A hagymát apró kockára vágom, kevés olajon megpirítom, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával, majd hozzáadom a darált húst, a zúzott fokhagymát, ezután felöntöm vízzel, és készre főzöm. Miután megfőtt, hűlni hagyom.

Eközben megfőzöm a tojásokat. A megfőtt tojások héját eltávolítom, a tojásokat kockára vágom, majd hozzáadom a pörköltalapunkhoz. Hozzáadom az apróra vágott petrezselyemzöldet és a májkrémeket is, majd ízlés szerint a mustárt. Ahhoz, hogy a töltelékünk jól összeálljon, illetve ne essen szét, hozzáütök 3-4 tojást. Jól összedolgozom, és hűtőbe teszem.

A karajszeleteket vékonyra kiklopfolom, sózom, borsozom mindkét oldalát. A karajszeleteket megtöltöm a jól összeért töltelékkel, felgöngyölöm és rögzítem, hogy a tekercsek ne nyíljanak szét.

A göngyölegeket egy nagy tepsibe helyezem, meglocsolom olajjal, majd 160-170 fokon 1-1,5 óra alatt aranybarnára sütöm.

Tört burgonyával, burgonyasalátával, magyaros burgonyával tálalom.

Hasonló receptek