Babos-kolbászos egytálétel

Babos-kolbászos egytálétel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 6 db alsószász kolbász
  • 3 fej vöröshagyma
  • 200 g kidney vörös bab konzerv
  • 200 g óriás fehér bab konzerv
  • 200 g tarka bab konzerv
  • 3 sárgarépa
  • 2 marék fagyasztott zöldborsó
  • 1 db kápia paprika
  • 5 dl alaplé
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál vörösbor ecet
  • 2 teáskanál porított útifűmaghéj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

A kolbászokat az olívaolajon egy öntöttvas lábasban megpirítjuk, majd tányérra szedjük. Az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a visszamaradt zsiradékon, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott sárgarépát és 4-5 percig pároljuk. (Így ropogós lesz, ha valaki puhábban szereti, akkor nyugodtan párolja több ideig).

Ha a hagyma és a répa már kellően puha, hozzáadjuk a leszűrt babkonzerveket, a borsót, a kockára vágott kápia paprikát, a vörösbor ecetet, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, felöntjük az alaplével, visszahelyezzük a kolbászokat és az újraforrást követően, fedő alatt 10 percig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek.

A 10 perc leteltével hozzáadjuk a mustárt és a porított útifűmaghéjat (ettől finom szaftos lesz), alaposan elkeverjük, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk és forrón tálaljuk.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk