Babgulyás bográcsban

Babgulyás bográcsban

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1,6 kg marhalábszár
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagy csomag leveszöldség
  • 90 dkg rózsaburgonya
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • 80 dkg szárazbab
  • 2 paradicsom
  • 6 babérlevél
  • 2 paprika
  • olaj
  • bors
  • ételízesítő
  • 7-8 ek. pirospaprika
  • 3 füstölthús kocka

Elkészítés:

Beáztatom a babot.

Másnap megpirítom az felaprózott szalonnát, üvegesre pirítom rajta a finomra vágott vöröshagymát, belerakom a felkockázott husit, kisütöm zsírjára, megszórom pirospaprikával, majd felöntöm egy kevés vízzel.

Belekeverem a fokhagymát, a babérlevelet, és takarékon félug puhára főzöm a husit.

Hozzáadom a babot, a felkockázott paradicsomot, paprikát, zöldséget, és annyi vízzel öntöm fel, hogy bőven ellepje. Után fűszerezem paprikával, sóval, ételízesítővel, borssal.

Ha megpuhult a husi, hozzáadom a felkockázott krumplit, és lassan forralva készre főzöm.

Neked ajánljuk