Aszalt szilvás pulykamell lapcsánkával

Aszalt szilvás pulykamell lapcsánkával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykamell
  • 12 dkg aszalt szilva
  • 25 dkg gomba
  • 5 dkg bacon
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 10 dkg mandula
  • 1 dl vörösbor
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • bazsalikom
  • bors

Az almás lapcsánkához:

  • burgonya
  • alma
  • liszt
  • tej
  • tojás
  • szerecsendió
  • fahéj
  • bors

A vörösboros raguhoz:

  • aszalt szilva
  • meggybefőtt
  • vörösbor
  • szójaszósz
  • szerecsendió
  • fahéj
  • borókabogyó
  • koriander
  • vad fűszerkeverék

Elkészítés:

Beáztatom borba az aszalt szilvát. Olívaolajon pirítom a kockázott bacont, rajta a felaprított póréhagymát és gombát. Fűszerezem sóval, borssal, bazsalikommal. Belerakom a tört mandulát és a szilvát. Tűzről levéve hagyom hűlni. Kissé kiklopfolom a pulykamellet és ráfektetem alufóliára. Megsózom és a töltelékbe morzsát szórva bekenem a húst. A fóliába szorosan feltekerve sütöm, 160 fokon, 25 percen át. Ha elkészült, akkor kicsomagolom és kis olajon, serpenyőben átpirítom.

A lapcsánkához sűrűbb palacsintatésztát csinálok. Hámozott almát és krumplit ízesítek sóval, borssal, szerecsendióval, illetve fahéjjal, majd lepényeket formázva olajban kisütöm őket.

A raguhoz kis vízben kifőzök borókabogyót, koriandert és a vad fűszerkeveréket, majd leszűröm. A befőttlevet borral keverem, utána a fűszereket, meggyet, szilvát hozzáadom, majd ízesítem még sóval, szerecsendióval, fahéjjal, szójaszósszal. Ezek után keményítővel sűrítem be.

Neked ajánljuk