Aszalt szilvás fonott kalács

Aszalt szilvás fonott kalács

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg kissé szikkadt fonott kalács
  • 6 tojás
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag főznivaló vaníliás pudingpor
  • 20 dkg kimagozott aszalt szilva
  • 1 tábla étcsoki

Elkészítés:

A kalácsot ujjnyi vastagon felszeleteljük (14-15 db lesz belőle), tepsibe terítjük és sütőben megpirítjuk. A tojásokat felverjük a cukorral, hozzákeverjük a tejet és a pudingport.

Egy 2 literes kuglófformát kivajazunk, és belefektetünk 1 réteg kalácsot. Egyenletesen rászórjuk az aszalt szilvát és a kockára tört csokoládét, majd ráöntjük a tejes-pudingos keverék felét. Erre rakjuk a megmaradt kalácsot és ráöntjük a maradék masszát. Kézzel jól megnyomkodjuk, hogy a tojásos massza a tetejét is ellepje.

Előmelegített sütőben közepes lánggal (kb. 160 fok) 50-55 percig sütjük. A sütési idő felénél a tetejét letakarjuk alufóliával.

Ha langyosra hűlt, vágódeszkára borítjuk.

Neked ajánljuk