Aszalt szilvás csirkerolád

Aszalt szilvás csirkerolád

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg aszalt szilva
  • 1 dl vörösbor
  • 3 csirkemell filé
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 1-2 kanál olaj

Elkészítés:

A műveletet még előző este érdemes azzal elkezdeni, hogy az aszalt szilvát beáztatjuk a vörösborba. Szépen megszívja magát (beleivódik egy csodás zamat a borba is, amit aztán a szakács jutalomként másnap elkortyolhat). Másnap kinyomkodjuk, és egy tányérra tesszük.

(Ha aznap készítjük, hagyjuk a szilvát legalább 2 órát ázni a borban.)

A csirkemell filéket egyenként bevágjuk úgy, hogy ne essenek szét, csak kihajthatóak legyenek, megnőjön a használható felületük. A kés nyelével ütögetve kicsit megzúzzuk a rostokat. Egy konyhai deszkára egymás mellé teszünk annyi bacon szeletet enyhe fedésben, amennyi ránézésre olyan hosszúságot alkot, mint a csirkemell szélessége. Ráfektetjük az egyik végére a mellfilét. A szilva egyharmad részét rápakoljuk, és a szalonnával együtt szépen feltekerjük, kezünkkel megnyomkodva rolád alakra igazítjuk. Így járunk el a másik két darabbal is.

Egy sütőtálat meglocsolunk leheletnyi olajjal, és a tekercseket egymás mellé belepakoljuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és ott kb. fél óra alatt szép pirosra sütjük. Mire pörcösödik a szalonna, a csirkemell is átsül. A szeleteléssel érdemes várni, míg langyosra hűl.

Neked ajánljuk