Arrabiata penne tonhalpogácsával mozzarellával

Arrabiata penne tonhalpogácsával mozzarellával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

a szószhoz:

1 db üveges passzírozott paradicsomszósz (pld: passata di pomodoro)

  • 3 gerezd fokhagyma összenyomva (apróra vágva)
  • 25 g bazsalikom (friss vagy szárított)
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 dl víz, ha szükséges (ha sűrű lenne)

a tonhalpogácsához:

  • 3 db tonhal konzerv
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db tojás felverve
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva
  • fél citrom leve
  • só, bors ízlés szerint

valamint:

  • mozzarella
  • trappista sajt
  • olívabogyó

Elkészítés:

Egy wokba öntjük a paradicsomszószt, elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk folyamatosan a többi hozzávalót, majd forrásig főzzük. Ha túl sűrű lenne, egy pici vízzel lehet rajta hígítani.

A penne tésztát al dente-ra főzzük (mert még sütőben is fog majd sülni), majd összekeverjük a szósszal.

Egy kis tálkában összekeverjük a tonhalkonzerveket a zsemlemorzsával, tojással, petrezselyemmel, citromlével és a fűszerekkel. A kapott masszából pici pogácsákat formázunk a kezünkkel. Ha kész vannak a pogácsák, akkor egy forró serpenyőbe tesszük őket és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

Egy hőálló tálba öntjük a paradicsomos tészta felét, arra rátesszük a tonhalpogácsák felét, mozzarellát, olívabogyót és reszelt trappista sajtot. Ezután ráöntjük a tészta másik felét és ismét rátesszük a tonhalpogácsákat, mozzarellát, olívabogyót, majd reszelünk a tetejére sajtot. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 percig sütjük.

A receptet Komlósi Renáta küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk