andalúz fokhagymaleves

andalúz fokhagymaleves

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg hámozott mandula
  • 1 l tej
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 szelet fehér kenyér
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • őrölt fehér bors
  • 5 dkg pirított fenyőmag
  • néhány szem szőlő a díszítéshez

Elkészítés:

A lehéjazott mandulát megdaráljuk, egy éjszakára tejbe áztatjuk, majd áttörjük, és a megtisztított fokhagymával meg a fehér kenyérrel turmixolva sűrítjük. A hideg krémlevesbe ízesítésül olívaolajat csorgatunk, sózzuk, borsozzuk, és pirított fenyőmaggal meg szőlőszemekkel díszítve, jéghidegen tálaljuk.

Neked ajánljuk