Amarettós panna cotta

Amarettós panna cotta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

6 db formához:

  • 1 dl Amaretto
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg barnacukor
  • 1 tk. vanília-aroma
  • 12 g zselatin
  • 5 ek. tej
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek. mandulaforgács

Elkészítés:

A tojások sárgáját a barnacukorral egy fémtálba tesszük, majd gőz fölött, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a vanília-aromát, a tejet, a tejszínt és a mandulalikőrt. Visszahelyezzük a gőzre, kevergetve felforraljuk, és pár pillanatig még főzzük.

Végül levesszük, és állandó keverés mellett hozzákeverjük a zselatint. Addig kevergetjük, míg a zselatin teljesen feloldódik.

Ezután a formákba vagy poharakba kanalazzuk, hűlni hagyjuk, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy teljesen lehűljön és megdermedjen.

Közben a mandulaforgácsot egy teflonserpenyőben lassú tűzön pár pillanat alatt megpirítjuk.

Tálaláskor a krém tetejét megszórjuk a pirított mandulával.

Neked ajánljuk