Álom diós-kávés sütemény

Álom diós-kávés sütemény

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 3 evőkanál liszt
  • 6 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg dió (darált)
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csipet só

a krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál őrölt kávé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 18 dkg porcukor
  • 5 evőkanál dió (darált)

a tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg Rama margarin (olvasztott)

(tepsi mérete: 20cm x 36cm)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a 15 dkg cukornak kb. a felével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük.

A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót. A kemény habba először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.

A tészta masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).

Ha megsült a tészta és kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszahelyezzük a tepsibe.

A tejet beleöntjük egy lábosba és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (puding szerűre), majd félre tesszük hűlni (időnként megkevergetjük).

A margarint a porcukorral jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt(!) krémet, és gépi habverővel jól összekeverjük, majd végül belekeverjük a diót is. A tésztára a krémet egyenletesen rákenjük.

Mikróban megolvasztjuk a margarint, és a vízgőz felett megolvasztott csokoládéhoz keverjük, majd ráöntjük a krém tetejére és szépen elsimítjuk.

Hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed a csokoládé a tetején, majd hosszúkás szeletekre felvágva tálaljuk.

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk