Almatorta

Almatorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 18 dkg cukor
  • 3 kanál méz
  • 8 tojás
  • 1 kanál kakaópor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 kg alma

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor

A mázhoz:

  • kevés olaj
  • tortabevonó csoki

Elkészítés:

Elkészítés:

Tészta:

Terítsünk alufóliát egy gáztepsibe! Szeleteljük bele szorosan egymás mellé az almákat! Keverjük össze a cukrot, a tojássárgákat, a mézet, a sütőport, a lisztet és a fehérjék felvert habját! Osszuk el kétfelé a tésztát! Az egyikbe keverjük bele a kakaót!

Öntsük rá a sárga, majd a barna tésztát az almákra! Süssük meg 180 fokon 40 perc alatt!

Krém:

Főzzük meg a pudingport a tejben! Keverjük össze a cukrot és a vajat! Elegyítsük össze őket!

Borítsuk ki a süteményt, húzzuk le a fóliát, majd kenjük rá az almás felére a krémet! Csurgassuk rá a felolvasztott tortabevonót! 4 órára hűtőbe tesszük.

Hasonló receptek