Almás-vaníliás süti

Almás-vaníliás süti

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 dl langyos tej
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csomag instant élesztő
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 8 dkg cukor

A tetejére:

  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 tojás fehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. rum
  • 5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

A lisztet átszitálom, a vajat szétmorzsolom és hozzáadom, a többi hozzávalóval alaposan összedolgozom. Letakarom, langyos helyen duplájára kelesztem.

Megfőzöm a pudingot a töltelékhez. Az almákat meghámozom, kis szeletekre aprítom, kevés citromlevet csöpögtetek rá, így nem barnul be.

A sütőt 180 fokra előmelegítem.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrom, kikent tepsibe teszem a méretre nyújtott tésztát, kézzel a tepsi formájához igazítom. A pudingot még melegen rákenem, és ráhelyezem az almaszeleteket. Sütőbe rakom, 25 percen keresztül sütöm.

A tojásfehérjét csipetnyi sóval felverem, közben folyamatosan beleöntöm a porcukrot, a fahéjat, a citromlét és a rumot, együtt kemény habbá verem. A tojáshabot a süteményre nyomom nyomózsákból. Szeletelt mandulát szórok a tetejére.Visszateszem a sütőbe még 15 percre.

Megvárom míg kihűl a tepsiben, szeletelem, porcukrot szitálok a tetejére, és felszolgálom.

Neked ajánljuk